Демократски сојуз

повеќе...повеќе...повеќе...повеќе...повеќе...повеќе...повеќе...
1...91011            

Последни Активности

28.05.2017

ДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ: ВЛАДА СО РЕФОРМСКИ КАПАЦИТЕТ

Демократскиот сојуз смета дека парламентарните партиии: ДУИ, БЕСА И АЛИЈАНСАТА, не само декларативно туку и практично мораат да придонесат кон формирање на Влада со силен демократски и реформски капацитет, како и тоа да водат сметка за пошироките државни интереси.

прочитај повеќе...

18.05.2017

ДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ: ЧЕКОР НАПРЕД ДВА НАЗАД

Демократскиот сојуз ги осудува изјавите на Ѓорге Иванов за амнестија на тие што учествуваа во грабежот и дестабилизација на државата, како и неаргументираните напади на амбасадорот на Германија.

прочитај повеќе...

14.05.2017

ДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ: НОВА ВЛАДА ЗА ВЛЕЗ ВО НАТО

Демократскиот сојуз повикува на одговорно однесување од сите партии за да се обезбедат услови за промени и мирен трансфер на власта, доколку сакаме нашите национални и стратешки интереси за полноправно членство во НАТО  да се реализираат.

прочитај повеќе...

12.05.2017

ТРАЈАНОВ ЗА БУГАРСКИ ДНЕВНИК:НАЈГОЛЕМИОТ УДАР ПО ГРУЕВСКИ ЌЕ ДОЈДЕ ОД СОЈУЗНИЦИТЕ, НЕ ОД НЕПРИЈАТЕЛИТЕ

Македонија во која политичкиот ќор-сокак од две години е банално секојдневие, за една ноќ влезе во светските вести, откако над илјада лица упаднаа во парламентот во Скопје при изборот на Албанец Талат Џафери за претседател на законодавниот орган и над сто лица настрадаа во последните судири .

прочитај повеќе...

12.05.2017

ДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ: ХАОСОТ Е ПОРАДИ БЛОКАДАТА НА ПАРЛАМЕНТОТ

Блокада од страна на ВМРО-ДПМНЕ за да не се конституира Собранието на Република  Македонија, како и одбивањето на Ѓорге Иванов да го даде мандатот за состав на Влада на партиите кои имаат парламентарно мнозинство...

прочитај повеќе...
partners partners partners partners partners partners