Демократски сојуз
повеќе...повеќе...повеќе...повеќе...повеќе...
1234     


Последни Активности

30.12.2013

Зоран Димитровски, Нова Македонија: Трајанов ревносно ги бранеше правдата и вистината

Пратеникот Павле Трајанов годинава ревносно ја бранеше правдата во случаите на спектакуларните акции на апсења и долги притвори. Како поранешен министер за внатрешни работи тој постојано се спротивставува на акциите во кои МВР ја прекршува пресумцијата на невиност. Трајанов цврсто застана и во одбрана на вистината, кога станува збор за преговорите за името. 

прочитај повеќе...

17.02.2014

Уште еден нов штаб на ДС, овој пат во Сопиште

Вчера, 16.02.2014, пред околу 500 членови, симпатизери и граѓани на Сопиште, беше отворен штабот на Демократскиот сојуз. 

прочитај повеќе...

31.01.2014

Членски книшки за 100 нови членови во Кисела Вода 

Во сабота, 01.02.2014 година, претседателот на Демократскиот сојуз, Павле Трајанов ќе се обрати пред ново примените членови во партијата. Во изминатава година на Демократскиот Сојуз на Кисела Вода и пристапија над 100 нови членови, на кои во 12:00 часот во Салата на Советот на Општина Кисела Вода, ќе им бидат врачени членските книшки. 

прочитај повеќе...

24.12.2013

Говор на Павле Трајанов во Собранието на РМ

Гасификација во функција на чист воздух

Пред десетина дена на Комисијата за европски прашања кога се расправаше за одредени законски решенија сврзани со заштита на животната средина од точењето на нафтени деривати, тогаш го иницирав овој проблем и министерот презентираше се што превзема Владата...

прочитај повеќе...

23.12.2013

ДС предлага бесплатен јавен превоз за намалување на згадувањето

За намалување на загадувањето, ДС предлага да се обезбеди бесплатен јавен превоз во градскиот сообраќај во Скопје и други градови, со што ќе се намали бројот на автомобили кои се користат за превоз.

прочитај повеќе...
partners partners partners partners partners partners