Проширување на Општинските организации на ДС: Во Велес отворен нов штаб на партијата

17.02.2014

Проширување на Општинските организации на ДС: Во Велес отворен нов штаб на партијата

Вчера, 16.02.2014 година, Демократскиот сојуз отвори штаб на партијата во Велес, каде присуствуваа околу 80 членови и симпатизери на ДС.

На отворањето, пред присутните се обрати претседателот на ДС, Павле Трајанов, кој меѓу другото нагласи: „За Демократскиот сојуз би бил прифатлив кандидат за претседател со високи морални вредности, личен и професионален интегритет, кандидат којшто ќе работи на спроведување на приоритетите на Република Македонија, а тоа се влез во НАТО и интеграција во Европската Унија.“

Продолжувајќи во своето излагање појасни дека консензуален претседател би можел да биде само оној којшто ќе го изберат граѓаните.

Во редовите на Демократскиот сојуз во Велес се вклучени над 600 члена, кои веќе започнаа со интензивни активности околу подготовките за претстојните претседателски избори и евентуални парламентарни избори.Последни Активности

1.11.2012

КАНДИДАТИ ЗА ГРАДОНАЧАЛНИЦИ НА ДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ:

1. Радовиш

Страхил Гавритов, електро инженер, вработен во ЈП Плаваја-Радовиш.

2. Неготино

Ванчо Петров, професор во Гимназијата во Неготино...

прочитај повеќе...13.11.2012

Трајанов - Историски момент за компромис со Грција

Очекувам да се дојде до некаков компромис, но тоа пред сè ќе зависи од внатрешното единство, од тоа дали Република Македонија ќе изгради единствена политика околу ова прашање, вели Павле Трајанов, водачот на македонската парламентарна делегација на Заседанието на Асамблеата на НАТО во Прага.

прочитај повеќе...

19.11.2012

ОПШТИНСКАТА ОРГАНИЗАЦИЈА НА ДС - КОЧАНИ ИЗБРА НОВ ПРЕТСЕДАТЕЛ

„ Потекнувам од работничко семејство, во партијата влегов поради чесноста, потенцијалите, политичката одговорност и пред се поради политичката иднина, којa ја гледам во Демократски сојуз “... 

прочитај повеќе...

14.01.2013

Kако до нови работни места?

Демократскиот сојуз, заедно со граѓаните ќе работи на градење на Програма за отворање на нови работни места , развој на економијата и унапредување на животниот стандард на граѓаните.

прочитај повеќе...

18.03.2012

ОБРАЌАЊЕ НА ПАВЛЕ ТРАЈАНОВ НА IV-ОТ КОНГРЕС НА ДЕМОКРАТСКИОТ СОЈУЗ

Почитувани делегати, гости, драги пријатели, екселенции, претставници на медиумите, сакам да Ве поздравам и да посакам успешна работа на Конгресот. Демократскиот сојуз е партија која постојано бранува, партија која го слуша гласот на граѓаните. Силата на Демократскиот сојуз, произлегува од нашите принципиелни заложби...

прочитај повеќе...
partners partners partners partners partners partners