Повик до граѓаните да излезат на гласање


01.04.2013

Повик до граѓаните

Демократскиот сојуз ги повикува членовите и симпатизерите на ДС, како и сите граѓани, на 7 април, да излезат на гласање и да ги подржат кандидатите за градоначалници на „Коалицијата за подобра Македонија“ предводена од ВМРО – ДПМНЕ.

Кандидатите за градоначалници од „Коалицијата за подобра Македонија“ имаат програми со конкретни проекти, со кои ќе се разрешат голем број од потребите на граѓаните.

За Демократскиот сојуз, од исклучителна важност е тоа што, покрај разрешување на крупни комунални проблеми, изгадба на спортски сали, покриени пазари, базени, училишта, детски градинки, со програмите на кандидатите за градоначалници се предвидува и економски развој на општините и создавање на услови за отворање на „нови работни места“,  што е еден од врвните приоритети на ДС.

Демократскиот сојуз ги повикува политичките партии и државните институции, како и граѓаните, да направат се што е неопходно, вториот изборен круг да помине во мирна и демократска атмосфера.

Демократскиот сојуз инсистира, ДИК и другите државни институции, да ги преземат сите законски мерки против сите оние кои во првиот изборен круг, ги прекршија изборните правила.Последни Активности

1.11.2012

КАНДИДАТИ ЗА ГРАДОНАЧАЛНИЦИ НА ДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ:

1. Радовиш

Страхил Гавритов, електро инженер, вработен во ЈП Плаваја-Радовиш.

2. Неготино

Ванчо Петров, професор во Гимназијата во Неготино...

прочитај повеќе...13.11.2012

Трајанов - Историски момент за компромис со Грција

Очекувам да се дојде до некаков компромис, но тоа пред сè ќе зависи од внатрешното единство, од тоа дали Република Македонија ќе изгради единствена политика околу ова прашање, вели Павле Трајанов, водачот на македонската парламентарна делегација на Заседанието на Асамблеата на НАТО во Прага.

прочитај повеќе...

19.11.2012

ОПШТИНСКАТА ОРГАНИЗАЦИЈА НА ДС - КОЧАНИ ИЗБРА НОВ ПРЕТСЕДАТЕЛ

„ Потекнувам од работничко семејство, во партијата влегов поради чесноста, потенцијалите, политичката одговорност и пред се поради политичката иднина, којa ја гледам во Демократски сојуз “... 

прочитај повеќе...

14.01.2013

Kако до нови работни места?

Демократскиот сојуз, заедно со граѓаните ќе работи на градење на Програма за отворање на нови работни места , развој на економијата и унапредување на животниот стандард на граѓаните.

прочитај повеќе...

18.03.2012

ОБРАЌАЊЕ НА ПАВЛЕ ТРАЈАНОВ НА IV-ОТ КОНГРЕС НА ДЕМОКРАТСКИОТ СОЈУЗ

Почитувани делегати, гости, драги пријатели, екселенции, претставници на медиумите, сакам да Ве поздравам и да посакам успешна работа на Конгресот. Демократскиот сојуз е партија која постојано бранува, партија која го слуша гласот на граѓаните. Силата на Демократскиот сојуз, произлегува од нашите принципиелни заложби...

прочитај повеќе...
partners partners partners partners partners partners