Демократскиот сојуз отвори нова канцеларија во Ѓорче Петров

23.01.13

Демократскиот сојуз отвори нова канцеларија во Ѓорче Петров

Демократскиот сојуз вчера(22.01.2013) ја отвори новата канцеларија во Ѓорче Петров. 

Претседателот на ДС, Павле Трајанов, ги поздрави бројните гости, членови и симпатизери. Тој во оваа пригода им посака добредојде на присутните и порача новата канцеларија да биде постојано отворена и посетена.

Претседателот Павле Трајанов информираше и за текот на подготовките за претстојните локални избори. 

Во присуство на многу сопартијци и драги пријатели, штабот за отворен го прогласи претседателот на Општинската организација на ДС на Ѓорче Петров, Звонко Смиљков.

Новиот штаб на Општинската организација се наоѓа ул. Ѓорче Петров локал 7 ламела 3, во трговскиот центар.Последни Активности

1.11.2012

КАНДИДАТИ ЗА ГРАДОНАЧАЛНИЦИ НА ДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ:

1. Радовиш

Страхил Гавритов, електро инженер, вработен во ЈП Плаваја-Радовиш.

2. Неготино

Ванчо Петров, професор во Гимназијата во Неготино...

прочитај повеќе...13.11.2012

Трајанов - Историски момент за компромис со Грција

Очекувам да се дојде до некаков компромис, но тоа пред сè ќе зависи од внатрешното единство, од тоа дали Република Македонија ќе изгради единствена политика околу ова прашање, вели Павле Трајанов, водачот на македонската парламентарна делегација на Заседанието на Асамблеата на НАТО во Прага.

прочитај повеќе...

19.11.2012

ОПШТИНСКАТА ОРГАНИЗАЦИЈА НА ДС - КОЧАНИ ИЗБРА НОВ ПРЕТСЕДАТЕЛ

„ Потекнувам од работничко семејство, во партијата влегов поради чесноста, потенцијалите, политичката одговорност и пред се поради политичката иднина, којa ја гледам во Демократски сојуз “... 

прочитај повеќе...

14.01.2013

Kако до нови работни места?

Демократскиот сојуз, заедно со граѓаните ќе работи на градење на Програма за отворање на нови работни места , развој на економијата и унапредување на животниот стандард на граѓаните.

прочитај повеќе...

18.03.2012

ОБРАЌАЊЕ НА ПАВЛЕ ТРАЈАНОВ НА IV-ОТ КОНГРЕС НА ДЕМОКРАТСКИОТ СОЈУЗ

Почитувани делегати, гости, драги пријатели, екселенции, претставници на медиумите, сакам да Ве поздравам и да посакам успешна работа на Конгресот. Демократскиот сојуз е партија која постојано бранува, партија која го слуша гласот на граѓаните. Силата на Демократскиот сојуз, произлегува од нашите принципиелни заложби...

прочитај повеќе...
partners partners partners partners partners partners