ДСМ со ново раковоство

24.12.2012

ДСМ со ново раководство 

На 22.12.2012 година, младите на Демократски сојуз одржаа Изборно Собрание и го избраа своето ново раководство.

Претседателот на Демократскиот сојуз, господин Павле Трајанов, во оваа прилика им се обрати на 150те делегати на младинската организација и на новото раководство и изрази задоволство од енергијата која ја пренесуваат од ова Собрание, со што јасно ја праќаат пораката дека имаат идеи и дека имаат визија. Во своето обраќање, Претседателот Трајанов, уште еднаш ја нагласи определба на ДС за влез во ЕУ и НАТО алијансата и се осврна на неколку актуелни прашања, како што се потребата од усвојување на буџетот на РМ и продолжување со реформите во интерес на нови системски решенија кои ќе обезбедат услови за подобра иднина на сите граѓани на Република Македонија. Претседателот Трајанов ги информираше младите за подготовките за претстојните локални избори и за преговорите кои течат во коалицијата „За подобра Македонија“. 


Поранешниот претседател на ДСМ, м-р Весна Стоименовска, во својот извештај за досегашните активности, порача: „Секоја промена значи нова енергија и нов предизвик. Во Демократскиот сојуз на младите за секој има место, го застапуваме принципот на еднакви можности и веруваме дека секој млад човек има право да биде почитуван и право да живее и работи во општество во кое нема говор на омраза, насилство или било какви поделби. И токму младите луѓе се оние кои можат и треба да го менуваат и унапредуваат  системот и да создаваат нови  вредности.“

На Изборното Собрание, делегатите на ДСМ мандатот да го води новото раководство на ДСМ му го  доверија на Даниел Ефтимов, магистер по економски науки,кој е избран за нов претседател на ДСМ. За потпретседател на ДСМ беше избран Славчо Јовановски, а за секретар на ДСМ Елена Денковска.Последни Активности

1.11.2012

КАНДИДАТИ ЗА ГРАДОНАЧАЛНИЦИ НА ДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ:

1. Радовиш

Страхил Гавритов, електро инженер, вработен во ЈП Плаваја-Радовиш.

2. Неготино

Ванчо Петров, професор во Гимназијата во Неготино...

прочитај повеќе...13.11.2012

Трајанов - Историски момент за компромис со Грција

Очекувам да се дојде до некаков компромис, но тоа пред сè ќе зависи од внатрешното единство, од тоа дали Република Македонија ќе изгради единствена политика околу ова прашање, вели Павле Трајанов, водачот на македонската парламентарна делегација на Заседанието на Асамблеата на НАТО во Прага.

прочитај повеќе...

19.11.2012

ОПШТИНСКАТА ОРГАНИЗАЦИЈА НА ДС - КОЧАНИ ИЗБРА НОВ ПРЕТСЕДАТЕЛ

„ Потекнувам од работничко семејство, во партијата влегов поради чесноста, потенцијалите, политичката одговорност и пред се поради политичката иднина, којa ја гледам во Демократски сојуз “... 

прочитај повеќе...

14.01.2013

Kако до нови работни места?

Демократскиот сојуз, заедно со граѓаните ќе работи на градење на Програма за отворање на нови работни места , развој на економијата и унапредување на животниот стандард на граѓаните.

прочитај повеќе...

18.03.2012

ОБРАЌАЊЕ НА ПАВЛЕ ТРАЈАНОВ НА IV-ОТ КОНГРЕС НА ДЕМОКРАТСКИОТ СОЈУЗ

Почитувани делегати, гости, драги пријатели, екселенции, претставници на медиумите, сакам да Ве поздравам и да посакам успешна работа на Конгресот. Демократскиот сојуз е партија која постојано бранува, партија која го слуша гласот на граѓаните. Силата на Демократскиот сојуз, произлегува од нашите принципиелни заложби...

прочитај повеќе...
partners partners partners partners partners partners