ДС отвора канцеларија во Кисела вода

20.02.2013

ДС отвора канцеларија во Кисела вода

Утре, 21.02.2013 (четврток), во 19,00 часот, Демократскиот  Сојуз  отвора нова општинска канцеларија во Кисела Вода. 

Целта на ОО на Демократскиот сојуз за Кисела Вода е ова собиралиште да прерасне во место за комуникација со граѓаните на оваа општина, како со општинското раководство, така и со претседателот Павле Трајанов. По тој повод, на официјалното отворање,  претседателот Трајанов ќе им се обрати на присутните членови и на граѓаните.

Демократскиот сојуз очекува дека Кисела Вода ќе стане една од најкултивираните урбани средини во Македонија, со развиена економска зона, високи стандарди во заштитата на човековата средина и подобрен квалитет на животот.

Лидерот на партијата, Павле Трајанов ги обврза партиските членови и кандидатите за советници на локалните избори да го регистрираат секое барање на жителите во своите општини како приоритет. ОО на ДС за Кисела Вода, веќе функционира во нов состав, со сè поинтензивни контакти со граѓаните и за таа цел,  општинската канцеларија на Демократскиот сојуз во Кисела Вода, ќе биде отворена секој ден. 

Канцеларијата се наоѓа во Трговскиот центар на улица Ѓорѓи Димитров, во непосредна близина на средното економско училиште „Васил Антевски Дрен“.Последни Активности

1.11.2012

КАНДИДАТИ ЗА ГРАДОНАЧАЛНИЦИ НА ДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ:

1. Радовиш

Страхил Гавритов, електро инженер, вработен во ЈП Плаваја-Радовиш.

2. Неготино

Ванчо Петров, професор во Гимназијата во Неготино...

прочитај повеќе...13.11.2012

Трајанов - Историски момент за компромис со Грција

Очекувам да се дојде до некаков компромис, но тоа пред сè ќе зависи од внатрешното единство, од тоа дали Република Македонија ќе изгради единствена политика околу ова прашање, вели Павле Трајанов, водачот на македонската парламентарна делегација на Заседанието на Асамблеата на НАТО во Прага.

прочитај повеќе...

19.11.2012

ОПШТИНСКАТА ОРГАНИЗАЦИЈА НА ДС - КОЧАНИ ИЗБРА НОВ ПРЕТСЕДАТЕЛ

„ Потекнувам од работничко семејство, во партијата влегов поради чесноста, потенцијалите, политичката одговорност и пред се поради политичката иднина, којa ја гледам во Демократски сојуз “... 

прочитај повеќе...

14.01.2013

Kако до нови работни места?

Демократскиот сојуз, заедно со граѓаните ќе работи на градење на Програма за отворање на нови работни места , развој на економијата и унапредување на животниот стандард на граѓаните.

прочитај повеќе...

18.03.2012

ОБРАЌАЊЕ НА ПАВЛЕ ТРАЈАНОВ НА IV-ОТ КОНГРЕС НА ДЕМОКРАТСКИОТ СОЈУЗ

Почитувани делегати, гости, драги пријатели, екселенции, претставници на медиумите, сакам да Ве поздравам и да посакам успешна работа на Конгресот. Демократскиот сојуз е партија која постојано бранува, партија која го слуша гласот на граѓаните. Силата на Демократскиот сојуз, произлегува од нашите принципиелни заложби...

прочитај повеќе...
partners partners partners partners partners partners