ДС: Или имплементација на Договорот од Пржино или преодна Влада

20.10.2015

ДС: Или имплементација на Договорот од Пржино или преодна Влада

ДС оценува дека ВМРО - ДПМНЕ и СДСМ, со блокадата на Договорот од Пржино, ја втурнаа Македонија во бездна.

Зоран Заев и СДСМ со политичките бомби сакаат да дојдат на власт, а Никола Груевски и ВМРО - ДПМНЕ со избори сакаат да ги покријат криминалот и кршењето на правата на граѓаните со незаконито прислушкување.

ДС предлага или имплементација на Договорот од Пржино или формирање преодна Влада која ќе организира парламентарни избори.

Последни Активности

12.02.2014

ДС: За консензуален претседател одлучуваат граѓаните

За претседател на државата треба да биде предложен кандидат со високи морални квалитети, со личен и професионален интегритет, кандидат кој ќе биде посветен на реализација на приоритетите на Република Македонија, а тоа се евроинтеграциите и полноправното членство во НАТО. 

прочитај повеќе...

26.12.2013

Трајанов за Нова Македонија: Одговорност за спорот со името треба да преземат сите релевантни политички фактори

Господине Трајанов, имавте повеќе предлози што би можеле да го олеснат наоѓањето решение за името. Побаравте ЕУ-посредник за спорот со Грција, но веќе подолго време барате и општ консензус за прашањето.

прочитај повеќе...
partners partners partners partners partners partners