ДС ги повикува младите да навиваат спортски

23.05.2013

ДС ги повикува младите да навиваат спортски

Демократскиот сојуз, најостро ги осудува националистичките испади на фудбалскиот натпревар помеѓу Тетекс и Шкендија и бара спортските клубови, фудбалската федерација, родителите, невладиниот сектор, медиумите како и политичките партии, да се вклучат во осудата и да преземат конкретни активности за надминување на ваквите вербални испади.

Повеќе од јасно е дека одредени влијателни центри,  младите навивачи, ги користат за предизвикување на расна, верска и етничка нетрпеливост и омраза, поради што инсистираме институциите соодветно да реагираат и да преземат конкретни законски мерки. 

Спортските натпревари треба да се користат за јакнење на спортскиот дух, толеранцијата и меѓусебното разбирање и почитување.

Демократскиот сојуз ги повикува младите да навиваат спортски, само така ќе придонесат за развивање на спортскиот и натпреварувачкиот дух, како основа за постигнување на врвни резултати во сите области.  Последни Активности

1.11.2012

КАНДИДАТИ ЗА ГРАДОНАЧАЛНИЦИ НА ДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ:

1. Радовиш

Страхил Гавритов, електро инженер, вработен во ЈП Плаваја-Радовиш.

2. Неготино

Ванчо Петров, професор во Гимназијата во Неготино...

прочитај повеќе...13.11.2012

Трајанов - Историски момент за компромис со Грција

Очекувам да се дојде до некаков компромис, но тоа пред сè ќе зависи од внатрешното единство, од тоа дали Република Македонија ќе изгради единствена политика околу ова прашање, вели Павле Трајанов, водачот на македонската парламентарна делегација на Заседанието на Асамблеата на НАТО во Прага.

прочитај повеќе...

19.11.2012

ОПШТИНСКАТА ОРГАНИЗАЦИЈА НА ДС - КОЧАНИ ИЗБРА НОВ ПРЕТСЕДАТЕЛ

„ Потекнувам од работничко семејство, во партијата влегов поради чесноста, потенцијалите, политичката одговорност и пред се поради политичката иднина, којa ја гледам во Демократски сојуз “... 

прочитај повеќе...

14.01.2013

Kако до нови работни места?

Демократскиот сојуз, заедно со граѓаните ќе работи на градење на Програма за отворање на нови работни места , развој на економијата и унапредување на животниот стандард на граѓаните.

прочитај повеќе...

18.03.2012

ОБРАЌАЊЕ НА ПАВЛЕ ТРАЈАНОВ НА IV-ОТ КОНГРЕС НА ДЕМОКРАТСКИОТ СОЈУЗ

Почитувани делегати, гости, драги пријатели, екселенции, претставници на медиумите, сакам да Ве поздравам и да посакам успешна работа на Конгресот. Демократскиот сојуз е партија која постојано бранува, партија која го слуша гласот на граѓаните. Силата на Демократскиот сојуз, произлегува од нашите принципиелни заложби...

прочитај повеќе...
partners partners partners partners partners partners