Анастасија Олумчева од Демократски сојуз е новиот градоначалник на Богданци

10.04.2013

Анастасија Олумчева од ДС е новиот градоначалник на Богданци

Демократскиот сојуз и Коалицијата за подобра Македонија добија нов градоначалник на општина Богданци.

Анастасија Олумчева во 2008 година дипломирала на Архитектонскиот факултет при Универзитетот Св. Кирил и Методиј Скопје.

Од  2011 година работи во Одделение за Урбанизам во Општина Дојран. Пред започнувањето на овој работен однос  работела во Одделението за Урбанизам во Општина Богданци, во Бирото за проектирање „Етапа Проект“ Скопје, како и во Бирото за проектирање „Тетрактис“ Скопје.

Покрај формалното образование има и обемно познавање на компјутерските програми AutoCad, 3d Modeling, Microsoft Office и сл., како и на англискиот јазик.

При преземањето на градоначалничката функција, Олумчева нагласи дека ќе се залага да ја оправда довербата на граѓаните и притоа ревносно ќе ги извршува сите одговорности кои се очекуваат од неа. Последни Активности

1.11.2012

КАНДИДАТИ ЗА ГРАДОНАЧАЛНИЦИ НА ДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ:

1. Радовиш

Страхил Гавритов, електро инженер, вработен во ЈП Плаваја-Радовиш.

2. Неготино

Ванчо Петров, професор во Гимназијата во Неготино...

прочитај повеќе...13.11.2012

Трајанов - Историски момент за компромис со Грција

Очекувам да се дојде до некаков компромис, но тоа пред сè ќе зависи од внатрешното единство, од тоа дали Република Македонија ќе изгради единствена политика околу ова прашање, вели Павле Трајанов, водачот на македонската парламентарна делегација на Заседанието на Асамблеата на НАТО во Прага.

прочитај повеќе...

19.11.2012

ОПШТИНСКАТА ОРГАНИЗАЦИЈА НА ДС - КОЧАНИ ИЗБРА НОВ ПРЕТСЕДАТЕЛ

„ Потекнувам од работничко семејство, во партијата влегов поради чесноста, потенцијалите, политичката одговорност и пред се поради политичката иднина, којa ја гледам во Демократски сојуз “... 

прочитај повеќе...

14.01.2013

Kако до нови работни места?

Демократскиот сојуз, заедно со граѓаните ќе работи на градење на Програма за отворање на нови работни места , развој на економијата и унапредување на животниот стандард на граѓаните.

прочитај повеќе...

18.03.2012

ОБРАЌАЊЕ НА ПАВЛЕ ТРАЈАНОВ НА IV-ОТ КОНГРЕС НА ДЕМОКРАТСКИОТ СОЈУЗ

Почитувани делегати, гости, драги пријатели, екселенции, претставници на медиумите, сакам да Ве поздравам и да посакам успешна работа на Конгресот. Демократскиот сојуз е партија која постојано бранува, партија која го слуша гласот на граѓаните. Силата на Демократскиот сојуз, произлегува од нашите принципиелни заложби...

прочитај повеќе...
partners partners partners partners partners partners