Зоран Петров од Демократски сојуз стана национален координатор за несреќи
21.11.2020

Зоран Петров од Демократски сојуз стана национален координатор за несреќи

Владата на денешната седница, во делокругот на кадровски прашања, го именуваше Зоран Петров за Национален координатор за имплементација на национална платформа за намалување на ризици од несреќи и катастрофи.

Петров доаѓа од Демократскиот сојуз на Павле Трајанов.

Порано, тој беше заменик министер за надворешни работи.

 

Извор: Фокус

partners partners partners partners partners partners