Поддршка од ДЕМОКРАТСКИОТ СОЈУЗ НА МАКЕДОНЦИТЕ ВО БУГАРИЈА

30.10.2022

 

Поддршка од ДЕМОКРАТСКИОТ СОЈУЗ НА МАКЕДОНЦИТЕ ВО БУГАРИЈА 

 

 

Денес на отворањето на Македонскиот културен клуб во Благоевград, присуствуваше делегација на Демократскиот сојуз во состав, Борче Јакимовски, Владо Кроневски, Јорданчо Теодосиев и Филип Антовски.  
 
Делегацијата даде јасна поддршка за признавање на правата на Македонците, при што имаше средба  со раководството и основачите на Македонскиот културен клуб. 
Како што Бугарите во Македонија можат да се здружуваат, да формираат клубови, политички партии, да ги негуваат нивните културни особености, тие права согласно меѓународните и европски конвенции мора да ги имаат и Македонците во Бугарија.

partners partners partners partners partners partners