Павле Трајанов, за неделникот ФОКУС:Предвремени избори во мај 2023 година.Ако има 60 за,ке бидам 61

28.10.2022

 

Павле Трајанов, за неделникот ФОКУС:Предвремени избори во мај 2023 година.Ако има 60 за,ке бидам 61

May be an image of 1 person, standing, suit and indoor

 

 

Павле Трајанов е еден од политичарите со најдолг стаж на македонската политичка сцена. Неговата професионална кариера е поврзана со Министерството за внатрешни работи, каде што извршуваше повеќе работни должности, а беше дел од групата позната како „осумтемина“, која се залагаше за демократски промени во безбедносниот сектор и во државата.

По завршувањето на неговиот мандат како министер за внатрешни работи, тој ја формираше партијата Демократски сојуз, која прво соработуваше со ВМРО-ДПМНЕ, а денес е дел од коалицијата на СДСМ. Во интервју за „Фокус“, Трајанов одговара дали е подготвен да ја напушти владата, дали би гласал за уставните измени, а открива и ексклузивни детали од потпишувањето на мениците за лојалност

 

Извор

 


partners partners partners partners partners partners