Интервју на Павле Трајанов, гостин во вестите на Канал 5
28.12.2020

Интервју на Павле Трајанов, гостин во вестите на Канал 5

Претседателот на Демократски сојуз , Павле Трајанов во разговор за Канал 5 рече дека од ова вето ништо не доби Бугарија.

Трајанов вели дека Бугарија мора да ја признае посебноста на македонскиот народ и јазикот, Македонија има автентична историја,никако заедничка.

ЕУ многу тешко решава отворени прашања, но има механизми.

Трајанов смета дека ова е политички маркетинг, секаде во светот има строги правила.

Во врска со пописот , тој вели дека треба да биде реален одраз на состојбите во државата.

Претседателот на ДС смета дека отисок од прст не е реално остварлива операција.

Трајанов препорачува да се почитува методологијата, не треба да има никакви отстапки.

Извор:Канал 5

partners partners partners partners partners partners