ДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ: МВР ДА ГИ ОТКРИЕ СТОРИТЕЛИТЕ НА ФИЗИЧКИОТ НАПАД ВРЗ НОВИНАРОТ ЗОРАН БОЖИНОВСКИ

26.10.2022

 

ДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ: МВР ДА ГИ ОТКРИЕ СТОРИТЕЛИТЕ  НА ФИЗИЧКИОТ НАПАД ВРЗ НОВИНАРОТ ЗОРАН БОЖИНОВСКИ

 

 

Демократскиот сојуз најостро го осудува  крвничкото претепување на сопственикот на порталот "БУРЕВЕНИК", Зоран Божиновски. Сметаме дека ваквиот мафијашки начин на пресметка, сериозно го нарушува правниот поредок и сигурноста на нивинарите и граѓаните.

Демократскиот сојуз инсистира на брза реакција од МВР и откривање на нарачатeлите и извршителите на овој насилничко - криминален акт. На Божиновски му посакуваме побрзо закрепнување .

partners partners partners partners partners partners