Делегација на ДЕМОКРАТСКИОТ СОЈУЗ ќе присуствува на отворањето на Македонскиот културен клуб во Бугарија

29.10.2022

 

Делегација на ДЕМОКРАТСКИОТ СОЈУЗ ќе присуствува на отворањето на Македонскиот културен клуб  во Бугарија

 


 

 

 

На 30 октомври (недела), делегација на Демократскиот сојуз ќе присуствува на отворањето на Македонскиот културен клуб во Благоевград, Бугарија.

Демократскиот сојуз смета дека отворањето на овој прв македонски културен клуб во Бугарија, ќе биде добра основа за негување на културните особености на Македонците, како и подобрување на односите меѓу Македонија и Бугарија.

Универзално демократско право претставува здружувањето, формирањето граѓански здруженија, културни центри, политички партии и други форми на меѓусебно поврзување, афирмирање на културните различности и меѓусебно почитување и разбирање.

Демократскиот сојуз очекува топол прием од граѓаните на Благоеврад.

 

partners partners partners partners partners partners