Успешно спроведена хуманитарна акција на ДС Битола

18.02.2014

Успешно спроведена хуманитарна акција на ДС Битола

Општинската организација на Демократскиот сојуз на Битола спроведе успешна акција за хуманитарна помош и донација наменета за Јавната здравствена установа „Психијатриска болница Демир Хисар“.

„Идеата беше да им се помогне на пациентите со собирање на се што им е потребно. Во контактите со надлежните од болницата добивме сознанија дека во просториите се сместени и лица кои престојуваат во подолг временски период на кои добро ќе им дојде оваа донација. “ – Елизабета Апостоловска, член на Претседателството на ДС од Битола. 

„Се надеваме дека донацијата ќе биде препознаена како најдобра наша намера да им помогнеме на овие луѓе, на кои и покрај грижата од болницата, секоја дополнителна помош им е повеќе од потребна .“-  Стојан Кулевски, претседател на Општинската организација на ДС на Битола. Последни Активности

1.11.2012

КАНДИДАТИ ЗА ГРАДОНАЧАЛНИЦИ НА ДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ:

1. Радовиш

Страхил Гавритов, електро инженер, вработен во ЈП Плаваја-Радовиш.

2. Неготино

Ванчо Петров, професор во Гимназијата во Неготино...

прочитај повеќе...13.11.2012

Трајанов - Историски момент за компромис со Грција

Очекувам да се дојде до некаков компромис, но тоа пред сè ќе зависи од внатрешното единство, од тоа дали Република Македонија ќе изгради единствена политика околу ова прашање, вели Павле Трајанов, водачот на македонската парламентарна делегација на Заседанието на Асамблеата на НАТО во Прага.

прочитај повеќе...

19.11.2012

ОПШТИНСКАТА ОРГАНИЗАЦИЈА НА ДС - КОЧАНИ ИЗБРА НОВ ПРЕТСЕДАТЕЛ

„ Потекнувам од работничко семејство, во партијата влегов поради чесноста, потенцијалите, политичката одговорност и пред се поради политичката иднина, којa ја гледам во Демократски сојуз “... 

прочитај повеќе...

14.01.2013

Kако до нови работни места?

Демократскиот сојуз, заедно со граѓаните ќе работи на градење на Програма за отворање на нови работни места , развој на економијата и унапредување на животниот стандард на граѓаните.

прочитај повеќе...

18.03.2012

ОБРАЌАЊЕ НА ПАВЛЕ ТРАЈАНОВ НА IV-ОТ КОНГРЕС НА ДЕМОКРАТСКИОТ СОЈУЗ

Почитувани делегати, гости, драги пријатели, екселенции, претставници на медиумите, сакам да Ве поздравам и да посакам успешна работа на Конгресот. Демократскиот сојуз е партија која постојано бранува, партија која го слуша гласот на граѓаните. Силата на Демократскиот сојуз, произлегува од нашите принципиелни заложби...

прочитај повеќе...
partners partners partners partners partners partners