Павле Трајанов за Утрински: Кежаровски треба да се брани од слобода

02.11.2013

Павле Трајанов за Утрински Весник: Кежаровски треба да се брани од слобода

Претседателот на ДС, пратеник во Парламентот на РМ и поранешен Министер за внатрешни работи, Павле Трајанов, за Утрински Весник зборуваше за случајот „Ликвидација“:

На новинарот Томислав Кежаровски треба да му се даде шанса да се брани од слобода. Сега на потег е апелациониот суд и се надевам дека тој ќе ги има во вид сите аспекти на овој случај, кој им нанесе огромна штета на интересите на државата.

Казна од од 4 ипол години која се темели на компромитиран сведок е неодржлива.

Јас не ги знам сите поединости околу случајот. Факт е дека се работи за тешко кривично дело во акцијата „Ликвидацијата“, кое се однесува на платено убиство, но во конкретниов случај, заштитниот сведок излезе неподобен.

Вината за досегашниот неуспех во окончувањето на случајот со убиството во Орешане е кај сите учесници во постапката: МВР, обвинителството, судот.

Полицијата мора да продолжи со барање докази. Што доколку излезе дека двајцата браќа се невини и лежат в затвор заради лажен исказ, а вистинските убијци се на слобода? Затоа случајот мора да се расчисти до крај. 

Шпекулациите дека случајот на Кежаровски е поврзан со неговото истражување на сообраќајната несреќа на Никола Младенов се неосновани. Случајот на Младенов е сосема чист и нема никаква поврзаност со кој било случај, иако гледам дека има обиди тоа да се доведе во врска. Се разбира не е се' презентирано во јавноста, но се работи за несреќен случај. Лично имав посебен интерес да соберам повеќе податоци, но дојдов до исти сознанија.

Целиот текст прочитајте го на овој линк.

Извор: Утрински ВесникПоследни Активности

1.11.2012

КАНДИДАТИ ЗА ГРАДОНАЧАЛНИЦИ НА ДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ:

1. Радовиш

Страхил Гавритов, електро инженер, вработен во ЈП Плаваја-Радовиш.

2. Неготино

Ванчо Петров, професор во Гимназијата во Неготино...

прочитај повеќе...13.11.2012

Трајанов - Историски момент за компромис со Грција

Очекувам да се дојде до некаков компромис, но тоа пред сè ќе зависи од внатрешното единство, од тоа дали Република Македонија ќе изгради единствена политика околу ова прашање, вели Павле Трајанов, водачот на македонската парламентарна делегација на Заседанието на Асамблеата на НАТО во Прага.

прочитај повеќе...

19.11.2012

ОПШТИНСКАТА ОРГАНИЗАЦИЈА НА ДС - КОЧАНИ ИЗБРА НОВ ПРЕТСЕДАТЕЛ

„ Потекнувам од работничко семејство, во партијата влегов поради чесноста, потенцијалите, политичката одговорност и пред се поради политичката иднина, којa ја гледам во Демократски сојуз “... 

прочитај повеќе...

14.01.2013

Kако до нови работни места?

Демократскиот сојуз, заедно со граѓаните ќе работи на градење на Програма за отворање на нови работни места , развој на економијата и унапредување на животниот стандард на граѓаните.

прочитај повеќе...

18.03.2012

ОБРАЌАЊЕ НА ПАВЛЕ ТРАЈАНОВ НА IV-ОТ КОНГРЕС НА ДЕМОКРАТСКИОТ СОЈУЗ

Почитувани делегати, гости, драги пријатели, екселенции, претставници на медиумите, сакам да Ве поздравам и да посакам успешна работа на Конгресот. Демократскиот сојуз е партија која постојано бранува, партија која го слуша гласот на граѓаните. Силата на Демократскиот сојуз, произлегува од нашите принципиелни заложби...

прочитај повеќе...
partners partners partners partners partners partners