Павле Трајанов оствари средба со германската амбасадорка Алтхаузер

28.01.2015

Павле Трајанов оствари средба со германската амбасадорка Алтхаузер

Денес претседателот на ДС, Павле Трајанов, оствари средба со д-р Кристине Д. Алтхаузер, амбасадор на Сојузна Република Германија во Македонија. 

Алтхаузер и Трајанов разговараа за актуелните политички сосојби во Република Македонија, за евроинтеграциските процеси, како и потребата за разрешување на спорот со Република Грција, како основна пречка на влез во ЕУ и НАТО.

Амбасадорот Алтхаузер, пројави интерес и за активностите на ДС во Собранието на Република Македонија, за потребата од разрешување на сите отворени прашања преку дијалог, улогата на опозицијата на парламентарната демократија и др.

partners partners partners partners partners partners