Демократски сојуз

24.11.2017

ДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ: ВО ДРИСЛА НЕ СМЕЕ ДА СЕ ДЕПОНИРА РАДИОАКТИВЕН ОТПАД

Демократскиот сојуз инсистира на целосно расчистување на информациите (“сериозни индиции“) презентирани во јавноста, дека во депонијата " Дрисла" во близина на Драчево, се уништувал радиоактивен отпад.

повеќе...
повеќе...повеќе...повеќе...повеќе...повеќе...повеќе...повеќе...повеќе...
1...757677                                                                              

Последни Активности

13.11.2015

Трајанов предлага Закон за амнестија за корекција на неправдата

Павле Трајанов, претседател на Демократски сојуз и пратеник, во Парламентот достави Предлог на закон за амнестија.

прочитај повеќе...

11.11.2015

ДС: Позитивна оценка на граѓаните

Демократскиот сојуз смета дека препораката (условена)  на Европската комисија за отворање на пристапни преговори со Република Македонија е признание и респект за посветеноста на граѓаните на евро-интеграциските процеси...

прочитај повеќе...

09.11.2015

ДС бара заштита на докторите

Демократскиот сојуз најостро го осудува денешниот инцидент во Клиничкиот центар во Скопје, каде со огнено оружје беше тешко повреден доктор.

прочитај повеќе...

06.11.2015

ДС: Одговорност за кризата

Демократскиот сојуз очекува Преодната Влада да биде во функција на смирување на политичката криза и создавање предуслови  за рамноправен политички натпревар, презентација на политичките програми и слободно изјаснување на граѓаните на денот на изборите.

 

прочитај повеќе...

01.11.2015

Над 100 нови младинци во редовите на ДС

Пред повеќе нови членови на Демократскиот сојуз, Павле Трајанов, претседател на Демократскиот сојуз,  зборуваше за актуелната- политичка состојба при што нагласи „ Политичката криза создава чувства на несигурност, неизвесност и вознемиреност кај граѓаните.  Долгото траење на кризата негативно се одразува и врз бизнис климата, како и зголемување на бројот на младите да ја напуштаат нашата земја.“

прочитај повеќе...
partners partners partners partners partners partners