Демократски сојуз

24.11.2017

ДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ: ВО ДРИСЛА НЕ СМЕЕ ДА СЕ ДЕПОНИРА РАДИОАКТИВЕН ОТПАД

Демократскиот сојуз инсистира на целосно расчистување на информациите (“сериозни индиции“) презентирани во јавноста, дека во депонијата " Дрисла" во близина на Драчево, се уништувал радиоактивен отпад.

повеќе...
повеќе...повеќе...повеќе...повеќе...повеќе...повеќе...повеќе...повеќе...
1...737475                                                                            

Последни Активности

21.10.2015

ДС: Преговорите за имплементација на Договорот од Пржино да се водат јавно

Поради можноста од продлабочување на кризата во РМ, Демократскиот сојуз предлага преговорите помеѓу четирите партии (ВМРО-ДПМНЕ, СДСМ, ДУИ и ДПА) за имплементација на договорот од Пржино, да се одвиваат јавно, пред ТВ камерите и во Собранието на Република Македонија.

прочитај повеќе...

20.10.2015

ДС: Или имплементација на Договорот од Пржино или преодна Влада

ДС оценува дека ВМРО - ДПМНЕ и СДСМ, со блокадата на Договорот од Пржино, ја втурнаа Македонија во бездна.

прочитај повеќе...

19.10.2015

ДС: Претпазливо со бегалците

Демократскиот сојуз предупредува дека со затворањето на границите од страна на Унгарија, Хрватска, Словенија, Бугарија и другите држави можно е бегалците од Сирија да „заглават“ во Македонија, а нивниот зголемен број може да предизвика хуманитарни и безбедносни проблеми.

прочитај повеќе...

07.10.2015

ДС: Рамноправна застапеност на жените во политиката

Демократскиот сојуз ја поздравува иницијативата на Македонското женско лоби за промена на изборната регулатива во насока на зголемување на квотите на жените, но предлага тоа да биде 50%, односно жените да имаат можност да бидат рамноправно застапени на изборните листи.

прочитај повеќе...

07.10.2015

ДС: АТЕНТАТ ВРЗ ДЕМОКРАТИЈАТА е обидот за донесување закон за „бомбите”

Демократскиот сојуз најенергично протестира против обидот за донесување на Закон за забрана на објавување на материјали од прислушкувани разговори.

 

прочитај повеќе...
partners partners partners partners partners partners