Демократски сојуз

24.11.2017

ДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ: ВО ДРИСЛА НЕ СМЕЕ ДА СЕ ДЕПОНИРА РАДИОАКТИВЕН ОТПАД

Демократскиот сојуз инсистира на целосно расчистување на информациите (“сериозни индиции“) презентирани во јавноста, дека во депонијата " Дрисла" во близина на Драчево, се уништувал радиоактивен отпад.

повеќе...
повеќе...повеќе...повеќе...повеќе...повеќе...повеќе...повеќе...повеќе...
1...727374                                                                           

Последни Активности

22.10.2015

Интервју на Павле Трајанов за Стандард: Треба да се отвори тематска расправа за реформите во УБК

Демократскиот сојуз на Павле Трајанов на предвремените избори во април ќе цели кон гласовите на неопределените. Ќе бидат отворени за формирање на нова политичка сила во која може да се вклучат други политички партии, граѓански движења и експерти.

 

прочитај повеќе...

21.10.2015

ДС: Преговорите за имплементација на Договорот од Пржино да се водат јавно

Поради можноста од продлабочување на кризата во РМ, Демократскиот сојуз предлага преговорите помеѓу четирите партии (ВМРО-ДПМНЕ, СДСМ, ДУИ и ДПА) за имплементација на договорот од Пржино, да се одвиваат јавно, пред ТВ камерите и во Собранието на Република Македонија.

прочитај повеќе...

20.10.2015

ДС: Или имплементација на Договорот од Пржино или преодна Влада

ДС оценува дека ВМРО - ДПМНЕ и СДСМ, со блокадата на Договорот од Пржино, ја втурнаа Македонија во бездна.

прочитај повеќе...

19.10.2015

ДС: Претпазливо со бегалците

Демократскиот сојуз предупредува дека со затворањето на границите од страна на Унгарија, Хрватска, Словенија, Бугарија и другите држави можно е бегалците од Сирија да „заглават“ во Македонија, а нивниот зголемен број може да предизвика хуманитарни и безбедносни проблеми.

прочитај повеќе...

07.10.2015

ДС: Рамноправна застапеност на жените во политиката

Демократскиот сојуз ја поздравува иницијативата на Македонското женско лоби за промена на изборната регулатива во насока на зголемување на квотите на жените, но предлага тоа да биде 50%, односно жените да имаат можност да бидат рамноправно застапени на изборните листи.

прочитај повеќе...
partners partners partners partners partners partners