Демократски сојуз

24.11.2017

ДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ: ВО ДРИСЛА НЕ СМЕЕ ДА СЕ ДЕПОНИРА РАДИОАКТИВЕН ОТПАД

Демократскиот сојуз инсистира на целосно расчистување на информациите (“сериозни индиции“) презентирани во јавноста, дека во депонијата " Дрисла" во близина на Драчево, се уништувал радиоактивен отпад.

повеќе...
повеќе...повеќе...повеќе...повеќе...повеќе...повеќе...повеќе...повеќе...
1...707172...75                                                                            

12.10.2018

Демократски сојуз: Глас на разумот

Гласањето за имплементација на преспанскиот договорот е глас на разумот, кој ќе ја придвижи Македонија напред.

повеќе...

Последни Активности

28.11.2015

Трајанов во Велес

Вечерва претседателот на Деморкатски сојуз, Павле Трајанов, ги посети членовите на ДС во Велес, при што обраќајќи се пред присутните нагласи: „Демократскиот сојуз е демократска партија, која ги застапува автентичните интереси на граѓаните и која докрај ќе инсистира на одговорност... 

прочитај повеќе...

28.11.2015

Прилепчани бараат откуп на тутунот

На средбата со граѓаните во Прилеп пратеникот Павле Трајанов зборуваше за актуелната политичка состојба, при што нагласи дека имплементацијата на Договорот од Пржино создава почетни услови за градење на единство во државата и владеење на правото...

прочитај повеќе...

28.11.2015

Трајанов ќе оствари средба со граѓаните на Велес

Денес, 28.11.2015 година, Павле Трајанов, претседател на Демократски сојуз, ќе оствари средба со членови и симпатизери на ДС во Велес, каде ќе зборува за актуелната политичка состојба, предизвиците со кои се соочуваме, како и за претстојните предвремени парламентарни избори.

прочитај повеќе...

26.11.2015

Пратеникот Павле Трајанов ќе оствари средба со граѓаните на Прилеп

Утре, 27.11.2015 (петок), пратеникот Павле Трајанов, ќе оствари средба со граѓаните на општина Прилеп. Средбите и разговорите ќе се одвиваат во советот на старата Општина Прилеп со почеток во17:00 часот.

прочитај повеќе...

24.11.2015

ДС до Собранието достави Предлог за промена на Законот за енергетика

Денес, Павле Трајанов, пратеник и претседател на Демократскиот сојуз, до Собранието на Република Македонија достави Предлог за промена на Законот за енергетика, со кој се предвидува граѓаните кои не користат топлинска енергија за затоплување на становите, да не плаќаат надоместок.

прочитај повеќе...
partners partners partners partners partners partners