Демократски сојуз

24.11.2017

ДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ: ВО ДРИСЛА НЕ СМЕЕ ДА СЕ ДЕПОНИРА РАДИОАКТИВЕН ОТПАД

Демократскиот сојуз инсистира на целосно расчистување на информациите (“сериозни индиции“) презентирани во јавноста, дека во депонијата " Дрисла" во близина на Драчево, се уништувал радиоактивен отпад.

повеќе...
повеќе...повеќе...повеќе...повеќе...повеќе...повеќе...повеќе...повеќе...
1...697071...76                                                                             

Последни Активности

28.12.2015

Трајанов за а1on: Власта ја заплашува Јанева, но главниот напад е кон судот

Медиумската хајка која деновиве се води против специјалното јавно обвинителство, според лидерот на ДС, Павле Трајанов, е насочена и кон судот кој треба да одлучи дали ќе биде ослободен од притвор првообвинетиот во случајот „Пуч“, Зоран Верушевски. Трајанов вели дека специјалната обвинителка Катица Јанева е деновиве изложена на силен политички и медиумски притисок, кој може да се влошува и да премени во системски. Тој очекува инситутциите да ја опструираат нејзината работа и да не соработуваат при обезбедување на докази во постапките што ќе ги отвори.

прочитај повеќе...

18.12.2015

ДС: Младите ја напуштаат Битола

Вчера вечер (17.12.2015 година), Демократски сојуз , во Битола, одржа трибина на која беше презентирана Платформата за обединување и вистински реформи, каде Павле Трајанов, Претседател на ДС, говореше за главните приоритети и предизвици со кои се соочува Македонија.

прочитај повеќе...

16.12.2015

ДС ќе одржи трибина во Битола

На 17.12.2015 година (четврток), Демократски сојуз ќе одржи трибина во Битола на тема „Платформа за обединување и вистински реформи“, во „Дом на културата“ (мала сала), со почеток во 18:00 часот.

прочитај повеќе...

14.12.2015

Трајанов предлага долгорочни излезни решенија за загадувањето

Павле Трајанов, пратеник и претседател на ДС се вклучи во Парламентарната расправа, при што нагласи дека состојбите со загадувањето и последиците од него се сложени и тешки, поради што предлага да се дефинираат и донесат заклучоци кои ќе вклучат мерки на долгорочен, но и на краткорочен план. Проблемите не засегаат сите и со „напади“ или „одбрана“ нема да се променат работите.

прочитај повеќе...

03.12.2015

ДС: Новинарите да подготват Закон за медиуми

Демократскиот сојуз ги повикува новинарите и нивните асоцијации, да подготват Закон за медиуми и истиот да го достават до Парламентот.

прочитај повеќе...
partners partners partners partners partners partners