Демократски сојуз

повеќе...повеќе...повеќе...
1...789          

12.02.2015

Дискриминација на млади кадри

Демократскиот сојуз ќе достави Иницијатива до Уставен суд, за преиспитување на уставноста на Законот за Совет за утврдување и покренување на постапка за утврдување одговорност на судија, кој беше усвоен на вчерашната седница на Собранието на Република Македонија.

повеќе...

Последни Активности

13.07.2017

ДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ: РЕФОРМИ НА ПАРТИИТЕ

Демократскиот сојуз смета дека покрај системските промени во правосудството, медиумите и тајните служби, неопходни се реформи и во поставеноста и дејствувањето на политичките партии.Без демократизација на партиите нема демократизација на државата.

прочитај повеќе...

12.07.2017

ДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ: БРЗАЈТЕ ПОЛЕКА

Демократскиот сојуз оценува дека системските промени мора да се одвиваат со продлабочени анализи, споредбени искуства и вклучување на  интелектуални и стручни капацитети, како и користење на надворешни (странски) експерти.

прочитај повеќе...

03.07.2017

ДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ: ФАЗНО РЕШАВАЊЕ НА СПОРОТ СО ГРЦИЈА

Демократскиот сојуз смета дека спорот за името на нашата држава наметнат од Република Грција треба да се решава во повеќе (три) фази.

прочитај повеќе...

28.06.2017

ДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ: КАДРОВСКИ ПРОМЕНИ И РЕФОРМИ

Демократскиот сојуз оценува дека посетите на Хан и Прибе на Република Македонија се од исклучителна важност за спроведување на реформи, клучни за стабилизирање на состојбите и обезбедување на поширока поддршка за промените.

прочитај повеќе...

23.06.2017

ДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ: ОФАНЗИВНА ДИПЛОМАТИЈА

Политиката на креирање  конфликти со соседните држави и нивно користење како алиби за застојот на евроинтеграциските процеси треба дa се напушти.

прочитај повеќе...
partners partners partners partners partners partners