Демократски сојуз: Честит Илинден
02.08.2018

Демократски сојуз: Честит Илинден

Демократскиот сојуз на сите граѓани им го честита 2-ри Август, најголемиот празник на Македонците и сите граѓани на Република Македонија, Денот кога се удрени темелите на суверена, независна и слободна Македонија.

Илинденското востание и АСНОМ се најсветлите датуми на македонскиот непокор за СЛОБОДНА МАКЕДОНИЈА и датуми кои не потсетуваат на илјадниците жртви, жртви кои  сите нас не обврзуваат да ја чуваме и градиме Македонија.

partners partners partners partners partners partners